11/21/2010

Japanske tetovaze

Japanske tetovaze imaju veoma dugu i bogatu istoriju, prvi materijali sa dokazima o prisustvu tetovaze u japanu datiraju od pre 5000 godina.
Takodje pronadjeni su tekstovi iz trećeg veka koji govore o muškarcima koji su koristili tetovaze da bi ukrasavali svoja lica i tela.
U kasnijim vremenima zbog kulturnog uticaja kine tetovaze su bile potisnute i mogle su se videti samo kod pripadnika kriminalnih organizacija poput japanske mafije jakuza.
Japanske tetovaze su najcesće veoma velike i rade se veoma dugo neki ljudi i po tri godine oslikavaju svoje telo da bi kompletirali svoje tetovaze.
Kroz vekove nekoliko simbola za tetovaze se izdvojilo kao "zaštitni znak" japanske tetovaže.Umetnost japanske tetovaže se posle drugog svetskog rata prenela u evropu i SAD, a japanske tetovaze su postale jedne od najpopularnijih tetovaža.
Koi riba (koi fish)tetovaze su najpoularnije i najrasirenije japanske tetovaze u svetu.koi riba simbolizuje simbolizuje sreću i hrabrost,tetovaze koi ribe rade se u vise boja.
tetovaze
tetovaze
tetovaze

-Teršnjin cvet je najpopularniji u japanu.Za japance on je simbol koji pokazuje koliko lep,nežan i prolazan život jeste.
Tetovaže tršnjinog cveta "sakura" su veoma popularne u japanu posebno medju ženama.
tetovaze
-Japanski zmaj je jedan od najpoularnijih mitoloških stvorenja, a tetovaze japanskog zmaja su veoma popularne na zapadu posebno medju muškarcima.Japanski zmajevi su za razliku od kineskih mnogo tanji i više zmijoliki.
tetovaze
-Hanya maska je jedan tipičan japanski simbol za tetovaze nekada uglavnom rezervisan samo za pripadnike mafije "jakuze" danas postaje sve popularniji nesamo u japanu nego i u čitavom svetu.Hanya maske su demonske maske i potiču iz kabuki predatava koje su veoma popularne u japanu.Za ove tetovaže se veruje da donose sreću i brane od zlih sila i duhova.
japanske tetovaze
japanske tetovaze
-Tetovaže gejša su prisutne i kod muškaraca i kod žena u japanu.Gejše su deo japanske kulture i tradicije ove plemenite i lepe žene su talentovane da igraju pevaju i sviraju razne instrumente.kod japanskih plemića su služile čaj i zabavljale gospodare.
japanske tetovaze
Kombinacija japanskog zmaja i gejše
japanske tetovaze
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...