1/04/2013

Sanovnik zmija

 Pri izboru tetovaže svakako treba obratiti pažnju i na značenje simbola ,jedan od načina da pronadjemo značenje mnogih simbola je i sanovnik za tumačenje snova.Značenje simbola u snovima je istovetno kao i na javi a ne postoji nijedno mesto osim sanovnika gde se može pronaći značenje tako velikog broja simbola.

Zmija je težak san simbol za tumačenje, jer se tako široko tumači među različitim kulturama. Tumačenja se kreću od  straha do mudrosti i mira. Ove opcije određuju književne istorije i folklori iz različitih kultura, kao i lična iskustva.

U budnom životu, nije neuobičajeno da se plašimo zmija. Za neke ljude, taj strah je remetilački i patološki, čak do tačke da fotografija zmije predstavlja pretnju.. Za ove ljude, zmija je nešto univerzalno loše. Ako san uključuje nekoga ko kontroliše zmije, ko ih kroti objekat straha je verovatno izvor mudrosti i kontrole u svetu sanjara, i može biti predstavljanje nekog aspektu sebe ili nekog drugog koga znaju.

Među azijskim i američkim domorodačkim kulturama, zmija je simbol mudrosti. Ideja mudrosti dolazi iz sposobnosti zmije da menjaju svoju kožu i obnavljaju se. Ako neko sanja zmije iz ove perspektive, to je san obnove, rešavanja problema, i dobrih vesti u celini.

U judeo-hrišćanskoj kulturi, zmija je simbol iskušenja ili duhovne opozicije protiv postizanja nečijih ciljeva . Ovaj koncept je izveden iz Biblije, kada Satana iskušava Adama i Evu u Edenskom vrtu u obliku zmije.

Konačno, Frojd i klasična psihoterapija su takođe bacili ova tumačenja u  "jamu." Tvrdnjom je da je zmija  vrsta falusa. Zmija često otelotvoruje strah o seksualnim odnosima i averziju prema njima.


Kakav je vaš stav o zmijama u budnom životu: neutralna, plašljiva ili prijateljska?

Razni sanovnici nude različita tumačenja simbola zmija pa i tu treba biti oprezan u svakom slučju najbolje je da odaberete značenje iz onog sanovnika u kome se vaši stavovi o zmiji podudaraju sa njim.Zmija je jedan od najčešćih motiva tetovaža i uvek će za različite ljude imati različito značenje.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...