1/04/2013

Tetoviranje i pirsing

Tetoviranje i pirsing
Dobro razmilite o slici koju želite na sebi. Hoće Ii vam se dopadati i kroz deset godina? Neki p-modan crtež može izgledati divno, ali kako će izgledati ako se ugojite, ili ako dobijete bore? Zato je važna i veličina manja tetovaža se teže deformiše starenjem. Pazite i gde ćete staviti tetovažu: lice, šake i vrat najbolje preskočite.
Možda vam u ovom trenutku to ne znači mnogo, ali tetovaža na upadljivom mestu može vam ozbiljno poremetiti poslovne planove u budućnosti.
Poslodavci uglavnom nisu ljubitelji tetoviranih osoba, ma koliko sličica bila ljupka. Kada smo već kod sličice, nemojte doći u iskušenje da tetovirate ime neke osobe. Ima mnogo načina da nekome pokažete da ga volite, ali tetoviranje imena svakako ne spada u njih. Veze ne traju večito. Kako biste se osećali da vidite tuđe ime na telu nekoga ko je upravo počeo da vam se dopada? Ako ste se čvrsto odlučili na tetovažu, obratite pažnju na dve veoma važne stvari.
 • Ne dozvolite da vas tetovira poznanik u kućnoj radinosti.
Radije potražite salon za tetovažu u kome će pribor biti sterilan i u kome ćete dobiti savete kako da održavate tetovažu. Najbolje je da se raspitate kod nekoga ko se već tetovirao.Dobro pogledajte salon pre nego što se prepustite iglama. Ako vam se čini da je higijena sumnjiva, ili ako vam "majstor" ne uliva poverenje, bolje odmah izađite. Posle tetoviranja obavezno pitajte kako da negujete svoj novi ukras. Neki majstori preporučuju antibakterijski krem, drugi sredstva za vlaženje.

Svakako nemojte izlagati tetovirani deo kože jakom suncu i nemojte ga čačkati. Ako se desi da vam tetovaža dojadi, postoii način da je se oslobodite: uklanjanje laserom. To je prilično skupo, bolno i zahteva vremena. Moraćete da se podvrgavate laseru najmanje deset do petnaest puta, a ceo postupak će biti znatno skuplii nego tetoviranje. Ako ste se odlučili za pirsing, preporuke su uglavnom iste — nemojte stavljati na sebe ništa suviše upadijivo, jer se može desiti da kasnije zažalite zbog toga. Nemojte to raditi u kućnoj radinosti, nego idite kod profesionalca. Kada stavite pirsing, nemojte smatrati da ste time sve obavili — važno je da ga negujete i održavate savršenu higijenu tog mesta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...